Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Klokhuis Werkplaatsdag – Fotobewerking

12 oktober 2019

Werkplaats #6: 12 oktober 2019 – Fotobewerkingssoftware

Foto’s bewerken in verschillende pakketten, probeer het.

Klokhuis Werkplaats nummer 6, op zaterdag 12 oktober 2019 in Zoetermeer, wordt een interessante dag voor alle fotobewerkers binnen Klokhuis. We willen in deze Werkplaats laten zien hoe in verschillende pakketten een viertal foto’s kunnen worden nabewerkt. Het grappige daarbij is … het is nooit fout, het is alleen anders!

Stefan en Sip hebben een viertal foto’s uitgezocht die een leuke technische uitdaging vormen. Deze set foto’s is beschikbaar voor alle Klokhuis-donateurs, zowel in .raw- als .jpg-formaat. Vraag aan Stefan of hij u die set wil toesturen en ga ermee aan de slag in uw favoriete fotobewerkingspakket. Bij de opnames zit ook een toelichting over wat de specifieke uitdaging is van iedere foto. Er zit een opname bij met verkeerde camera-instellingen, een nachtopname, etc. We gebruikten uiteindelijk één foto van Sip, de rest komt van een nieuwe ‘crowdsourced’ website WeSaturate waar zonder kosten rechtenvrije foto’s als raw en jpg te downloaden zijn voor dit soort oefeningen.

Bent u klaar met uw bewerkingen, stuur de foto(s) dan als .jpg retour aan Stefan en vertel daarbij in welk pakket u de manipulaties heeft doorgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld gewoon gedaan zijn in Foto’s, maar ook in Lightroom, Photoshop, Darktable, Affinity Photo, Luminar of Capture One, om er maar eens een paar te noemen.

Stefan maakt een carrouselpresentatie van alle geretourneerde foto’s en we zullen die bij aanvang van de Werkplaats vertonen. Waar zitten de verschillen, wat valt er op, etc. Daarna kunnen een aantal ‘durfals’ met een bepaald pakket laten zien met wat voor gereedschappen ze daarin hun bewerkingen deden. Het gaat daarbij vooral om een demonstratie van de functionaliteit en bedieningsgemak van dat pakket. De correcties hoeven daarbij echt niet 100% perfect te zijn, want het optimale resultaat was immers eerder al in de presentatie te zien.

Er zijn drie manieren om deel te nemen aan deze Klokhuis Werkplaats:

1. Als belangstellende. U levert geen foto’s in voor de carrouselpresentatie en komt alleen kijken.

2. Als deelnemer. U levert tenminste 1 foto in die u bewerkt heeft in een bepaald pakket als bijdrage aan de carrouselpresentatie.

3. Als ‘durfal’. U heeft foto’s ingeleverd en u durft aan de groep iets te vertellen over de gereedschappen van dat gebruikte pakket.

Locatie

Business Center De Unie

Bredewater 16

2715 CA Zoetermeer

Aanmelden

Inschrijven voor deze werkplaats kan via het aanmeldformulier op de website.

Meer informatie op het draadje in het Forum.

Sip Ham – Coltof

Deel dit item:

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
https://www.klokhuis.nl/activiteiten/

Organisator

Klokhuis
E-mail:
helpdesk@klokhuis.nl
Website:
https://www.klokhuis.nl

Locatie

Business Center De Unie
Bredewater 16
Zoetermeer, Zuid-Holland 2715 CA Nederland
+ Google Maps

Calendar powered by The Events Calendar