Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Small Fry – eBook van Lisa Brennan Jobs.

11 september 2018

About the Book Small Fry (online beschikbaar 11-09-2018).

A frank, smart and captivating memoir by the daughter of Apple founder Steve Jobs.

Born on a farm and named in a field by her parents—artist Chrisann Brennan and Steve Jobs—Lisa Brennan-Jobs’s childhood unfolded in a rapidly changing Silicon Valley. When she was young, Lisa’s father was a mythical figure who was rarely present in her life. As she grew older, her father took an interest in her, ushering her into a new world of mansions, vacations, and private schools. His attention was thrilling, but he could also be cold, critical and unpredictable. When her relationship with her mother grew strained in high school, Lisa decided to move in with her father, hoping he’d become the parent she’d always wanted him to be.

Small Fry is Lisa Brennan-Jobs’s poignant story of a childhood spent between two imperfect but extraordinary homes. Scrappy, wise, and funny, young Lisa is an unforgettable guide through her parents’ fascinating and disparate worlds. Part portrait of a complex family, part love letter to California in the seventies and eighties, Small Fry is an enthralling book by an insightful new literary voice.

Steve Jobs’ dochter schrijft boek over de stormachtige relatie met haar vader.

Lisa Brennan-Jobs is bezig een boek te schrijven over het leven van haar vader, Steve Jobs. In ‘Small Fry’ is te lezen hoe de dochter van de overleden Apple-oprichter opgroeide en hoe ze de relatie met haar vader heeft ervaren. Het boek staat gepland voor september 2018, dus net te laat als leesvoer voor de zomervakantie.

Small Fry.

Small Fry wordt volgens de uitgeverij een ‘schrijnend verhaal’ over het opgroeien tussen twee huishoudens die beide bepaald niet perfect waren. Lisa is de dochter van kunstenares Chrisann Brennan en Steve Jobs en is tevens de persoon waar de AppleLisa-computer naar is vernoemd. Ze groeide op in twee heel verschillende huishoudens in Silicon Valley, een regio waar de veranderingen ook destijds erg snel gingen. Voor de jonge Lisa was Steve Jobs een mythische figuur die vrijwel nooit aanwezig was. Naarmate ze ouder werd bleek Jobs meer interesse in zijn dochter te tonen en kwam ze terecht in een wereld vol luxe huizen, dure vakanties en privéscholen.

Jobs komt in het boek naar voren als een koude, kritische en onvoorspelbare persoon. Maar omdat de relatie met haar moeder ook niet soepel verliep besloot Lisa om bij haar vader in te trekken, in de hoop dat hij een echte ouder voor haar zou zijn, op de manier zoals ze zich dat voorstelde. Of dat lukte kun je lezen in het boek, dat op 4 september uit komt.

Lisa Brennan Jobs (CC Wikimedia)We weten eigenlijk weinig over Lisa, omdat ze nauwelijks in de publiciteit komt. In 2011 gaf ze nog wel een interview, waarin ze haar vader “een rots” en “de lijm van de familie” noemde.

Hoewel hij niet op dagelijkse basis in haar leven aanwezig was, had hij toch een diepgaande invloed op het gezin. Jobs bleek een soort stille kracht op de achtergrond, die de familie bijeen hield. Jobs gaf zijn kinderen een arbeidsethos mee om zelf keuzes te maken in het leven. Met zijn tweede vrouw Laurene Powell Jobs kreeg Jobs drie kinderen: Eve, Erin en Reed.

Wil je meer weten over de relatie tussen vader en dochter, dan kun je ook kijken naar ‘Steve Jobs’, de biografische film van Aaron Sorkin, die eerder verscheen. Deze film beslaat 14 jaar en gaat over drie grote productlanceringen, waarbij ook de relatie tussen Jobs en zijn dochter Lisa aan de orde komt, in verschillende tijdsperiodes.

Deel dit item:

Gegevens

Datum:
11 september 2018
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.apple.com/nl/ibooks/

Locatie

iBooks
Website:
https://www.apple.com/nl/ibooks/